ບົດສໍາພາດ : ທ່ານ ຄໍາມີ ດວງສະຫວັນ ເຈົ້າຂອງຮ້ານອາຫານ Retro

timer

remove_red_eye 8,845 views


cvConnect.la - ບົດສໍາພາດ : ທ່ານ ຄໍາມີ ດວງສະຫວັນ ເຈົ້າຂອງຮ້ານອາຫານ Retro

          "ກ່ອນທີ່ເຮົາຈະເຮັດທຸລະກິດ ຖ້າເຮົາຄິດວ່າເຮັດໄດ້ ແມ່ນເຮົາຊະນະໄປແລ້ວ 50% ແລະອີກ 50% ພຽງແຕ່ລົງມືທໍາເທົ່ານັ້ນ ບໍ່ມີສິ່ງໃດທີ່ເຮົາເຮັດບໍ່ໄດ້ຖ້າຍັງບໍ່ໄດ້ເຮັດ".  ນີ້ແມ່ນຄວາມຄິດເຫັນບາງສ່ວນຈາກເຈົ້າຂອງຮ້ານ Retro ທີ່ໄດ້ໃຫ້ສໍາພາດກັບທີມງານ ຊີວີຄອນເນັກ ໃນການເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານກ່ອນທີ່ຈະປະສົບຜົນສໍາເລັດ ເຫັນໄດ້ຈາກລູກຄ້າທີ່ມາໃຊ້ບໍລິການບໍ່ຕໍ່າກວ່າ 100 – 200 ຄົນ/ມື້.

 

          

1. ຈຸດເດັ່ນທີ່ສາມາດດຶງດູດລູກຄ້າມາໃຊ້ບໍລິການຮ້ານຂອງທ່ານ? ແຮງບັນດານໃຈໃນຕົກແຕ່ງຮ້ານອາຫານ?

          ຈຸດເດັ່ນຫຼັກໆແມ່ນ ໄອເດຍໃນການຕົກແຕ່ງຮ້ານໃນສະຕາຍອັງກິດ ແລະ ຣັອກປະສົມກັນ, ລວມໄປເຖິງບັນຍາກາດພາຍໃນຮ້ານ, ປະເພດອາຫານເຊິ່ງເຮົາຈະເນັ້ນທັງ ອາຫານລາວ, ໄທ ແລະ ຍູໂຣບ ນອກຈາກນີ້, ຍັງມີ ບາ ທີ່ໄວ້ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ແລະ ຍັງມີການຫຼິ້ນດົນຕີສົດອີກດ້ວຍ ສິ່ງເຫຼົ່ານີ້ກໍເປັນສ່ວນໜຶ່ງທີ່ສາມາດດຶງດູດລູກຄ້າໄດ້ຫຼາຍສົມຄວນ.

          ສໍາລັບກຸ່ມລູກຄ້າແມ່ນລະດັບກາງຂຶ້ນໄປຈົນເທິງລະດັບສູງ ຊ່ວງອາຍຸແມ່ນໄວໜຸ່ມຈົນເຖິງໄວເຮັດວຽກເປັນສ່ວນໃຫຍ່ ແລະ ຜົນຕອບຮັບຈາກລູກຄ້າແມ່ນໄດ້ດີພໍສົມຄວນ ຈາກລູກຄ້າຄົນລາວທີ່ຢູ່ໃນນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ຫຼື ຈາກຕ່າງແຂວງກໍມາໃຊ້ບໍລິການຮ້ານເຮົາ ເບິ່ງຈາກຍອດໃນການເຊັກອິນແມ່ນຫຼາຍພໍສົມຄວນ ສະເລ່ຍປະມານ 100 – 200 ຄົນຕໍ່ມື້.

 

 

2. ເປັນຫຍັງທ່ານຈຶ່ງຕັດສິນໃຈ ເລືອກເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ? ເປີດມາໄດ້ດົນປານໃດແລ້ວ?

          ກ່ອນທີ່ຈະຕັດສິນໃຈເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ເນື່ອງຈາກວ່າ ສັງຄົມເຮົາໃນປັດຈຸບັນມີການພົບປະສ້າງສັນກັນກັບໝູ່ຄູ່ນໍາກັນ ຫຼື ບັນດານັກທຸລະກິດຕ່າງໆຫຼາຍຂຶ້ນ ເຮັດໃຫ້ເຮົາມີແຮງບັນດານໃຈເກີດຂຶ້ນໃນການເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານນີ້ ເຊິ່ງສ່ວນຕົວຂ້າພະເຈົ້າເອງກໍມີຄວາມມັກສະເພາະໃນການພົບປະສ້າງສັນ, ຊຸມແຊວ, ການລ້ຽງສະຫຼອງກັບໝູ່ຄູ່ໃນເວລາເລີກວຽກ ຫຼື ກັບບັນດານັກທຸລະກິດຢູ່ຕະຫຼອດ ປັດຈຸບັນເປີດມາໄດ້ 2 ປີແລ້ວ ເພື່ອຕອບສະໜອງຄວາມຕ້ອງການຂອງຄົນໃນສັງຄົມ.

 

 

3. ເປັນຮ້ານອາຫານປະເພດໃດ?

          ຮ້ານອາຫານ Retro ເປັນຮ້ານອາຫານກິນດື່ມ ມີທັງອາຫານລາວ, ໄທ ຍູໂຣບ, ບາສໍາລັບເຄື່ອງດື່ມ ແລະ ດົນຕີສົດໄວ້ບໍລິການ, ສ່ວນຮູບແບບຂອງຮ້ານຈະເປັນສະຕາຍອອກຕ່າງປະເທດ ກໍຄື ມີການປະສົມສະຕາຍອັງກິດໜ້ອຍໜຶ່ງ ເຊິ່ງຊື່ຮ້ານອາຫານ Retro ມີຄວາມໝາຍຍ້ອນຍຸກ ເປັນຄວາມມັກສ່ວນຕົວຂອງຂ້າພະເຈົ້າໃນການຕົກແຕ່ງຮ້ານສະຕາຍອັງກິດຍ້ອນຍຸກແບບນີ້ ແລະ ເຫັນບ້ານເກົ່າຊົງລາວກໍເລີຍເອົາມາປະສົມເຂົ້າກັນ.

          ສ່ວນຮ້ານຂອງເຮົາແມ່ນ ຮັບຈັດງານລ້ຽງ, ງານສັງສັນ, ງານວັນເກີດຕ່າງໆ ຫຼື ຈະມານັ່ງຜ່ອນຄາຍ, ນັດພົບປະໝູ່ຄູ່, ນັດລົມທຸລະກິດ ຫຼື ຟັງເພງຜ່ອນຄາຍສະບາຍໆ ກໍໄດ້ເຊັ່ນກັນ.

 

 

4. ມີຊ່ອງທາງໃດແດ່ໃນການໂປຣໂໝດຮ້ານ?

  • ຊ່ອງທາງໃນການໂປຣໂໝດຮ້ານແມ່ນຊ່ອງທາງດຽວຄື ທາງ Facebook Fanpage ເຊິ່ງຈະມີການໂພສອັບເດດກິດຈະກໍາ ຫຼື ການຍິງໂຄສະນາຕ່າງໆ
  • ຕໍ່ມາກໍຈະເປັນການບອກປາກຕໍ່ປາກ ເພາະສ່ວນຫຼາຍລູກຄ້າທີ່ມາແມ່ນຈາກການເຊັກອິນຂອງລູກຄ້າຜູ້ໜຶ່ງ ແລ້ວລູກຄ້າໃໝ່ເຫັນກໍຢາກມາລອງໃຊ້ບໍລິການ
  • ນອກຈາກນັ້ນ, ຮ້ານເຮົາກໍໄດ້ເປັນສະປັອນເຊີໃຫ້ແກ່ງານຕ່າງໆ ສ່ວນນີ້ກໍຖືໄດ້ວ່າເປັນການໂປຣໂໝດຮ້ານເຮົາໄປໃນຕົວ

 

 

5. ໃຫ້ຍົກຕົວຢ່າງອຸປະສັກທີ່ເຮົາພົບພໍ້ໃນການເຮັດຮ້ານອາຫານ ແລະ ວິທີແກ້ໄຂບັນຫາດັ່ງກ່າວ?

          ອຸປະສັກໃນການເຮັດຮ້ານອາຫານນີ້ ໃນການເປີດຮ້ານໃໝ່ກໍຄື ການວາງລະບົບຕ່າງໆຍັງບໍ່ທັນລົງຕົວ ດ້ວຍຄວາມທີ່ຍັງບໍ່ທັນມີປະສົບການແຕ່ເຮົາກໍສາມາດຜ່ານມາໄດ້ ເນື່ອງເຮົາຮຽນຮູ້ ແລະ ແກ້ໄຂໄປພ້ອມໆກັນ ແລ້ວເຮົານໍາໄປສຶກສາໃນຂໍ້ຫຍຸ້ງຍາກຕ່າງໆ ໂດຍການຫາຂໍ້ມູນຈາກຫຼາຍໆພາກສ່ວນມາສົມທຽບ ແລະ ດັດແກ້ຕາມສະພາບເສດຖະກິດຂອງບ້ານເຮົາ ເຊິ່ງບັນຫາດັ່ງກ່າວແມ່ນບໍ່ໄດ້ຖືວ່າເປັນບັນຫາໃຫຍ່ ເຊິ່ງປັດຈຸບັນເຮົາສາມາດຈັດການ ແລະ ຄວບຄຸມກັບລະບົບຕ່າງໆໄດ້ສົມບູນແລ້ວ

          ຕໍ່ມາກໍເປັນເລື່ອງຂອງຄູ່ແຂ່ງທີ່ຕ້ອງມີຢູ່ແລ້ວ ເຊິ່ງເຮົາບໍ່ຖືວ່າເປັນບັນຫາໃຫຍ່ ເພາະພວກເຮົາມີຊ່ອງທາງໃນການຂາຍ, ເຮັດຜະລິດຕະພັນໃຫ້ຫຼາກຫຼາຍ, ມີໂປຣໂມຊັ່ນຕະຫຼອດເວລາເພື່ອໃຫ້ຈູງໃຈລູກຄ້າໄວ້. ນອກຈາກນັ້ນ, ຂໍ້ເສຍຂອງຮ້ານເຮົາບ່ອນຈອດລົດແມ່ນຂ້ອນຂ້າງຍາກໜ້ອຍໜຶ່ງ ສາມາດຈອດແຄມທາງໄດ້ແຕ່ກໍບໍ່ເຕັມທີ່.

 

 

6. ທ່ານຄິດວ່າຮ້ານອາຫານປະສົບຜົນສໍາເລັດແລ້ວຫຼືຍັງ?

          ນັບຕັ້ງແຕ່ເປີດຮ້ານມາ ຂ້າພະເຈົ້າຄິດວ່າຮ້ານຂອງເຮົາແມ່ນປະສົບຜົນສໍາເລັດແລ້ວ ມາເຖິງຈຸດນີ້ໄດ້ແມ່ນ ທຸລະກິດເຮົານັ້ນໄປໄດ້ເລື້ອຍໆ ເຖິງຈະມີຄູ່ແຂ່ງ ຫຼື ຫຼາຍຮ້ານຕ່າງໆທີ່ເປີດຂຶ້ນມາໃໝ່ໃນປັດຈຸບັນກໍສາມາດດຶງລູກຄ້າໄປໄດ້ ແຕ່ລູກຄ້າຂອງເຮົາທີ່ຫາຍໄປ ກໍບໍ່ໄດ້ຫາຍໄປທັງໝົດ ເພາະເຮົາຍັງມີຈຸດຢືນ, ເອກະລັກຂອງຮ້ານເຮົາຢູ່ ແລະ ຄວາມແຕກຕ່າງຈາກຮ້ານອື່ນ ເປັນຕົ້ນການບໍລິການແມ່ນດີພໍສົມຄວນ ເພາະພວກເຮົາໄດ້ປັບປຸງຕັ້ງແຕ່ຈຸດເລີ່ມຕົ້ນມາໃຫ້ແໜ້ນໜາ ແລະ ພະນັກງານສ່ວນຫຼາຍກໍເປັນພະນັກງານເກົ່າທີ່ຕັ້ງໃຈເຮັດວຽກນໍາກັນມາຕັ້ງແຕ່ເປີດຮ້ານ ແລະ ສອນພວກເຂົາມາດີສົມຄວນ.

 

7. ໃນອະນາຄົດຕໍ່ໜ້າມີການວາງແຜນ ຫຼື ມີຄວາມຄາດຫວັງແນວໃດກັບຮ້ານອາຫານນີ້?

          ໃນປັດຈຸບັນ, ຂ້າພະເຈົ້າໄດ້ມີການຂະຫຍາຍສາຂາໄປບ່ອນອື່ນແລ້ວ ແຕ່ຈະໃສ່ເປັນຊື່ອື່ນ ຄືໄດ້ຂະຫຍາຍໄປວັງວຽງ ແຕ່ຈະເນັ້ນເປັນການທ່ອງທ່ຽວຫຼາຍກວ່າ ເຊິ່ງຮູບແບບຈະແຕກຕ່າງກັນ ແລະ ຈະເປີດໃຫ້ບໍລິການໄວໆນີ້ ຕໍ່ມາເປັນຮ້ານກາເຟ ທີ່ຢູ່ແຖວ ໂຮງຮຽນແພດສາດ ກໍຈະເປີດໃຫ້ບໍລິການແລ້ວເຊັ່ນກັນ ສ່ວນຮ້ານອາຫານນີ້ ມາເຖິງຈຸດນີ້ເຮົາກໍຕ້ອງໄດ້ຮັກສາໃຫ້ມັນຄົງຕົວທີ່ສຸດ.

 

 

8. ມີຫຍັງຝາກເຖິງຄົນທີ່ກໍາລັງເປີດຮ້ານອາຫານບໍ່?

          ກ່ອນທີ່ເຮົາຈະເຮັດທຸລະກິດ ຖ້າເຮົາຄິດວ່າເຮັດໄດ້ ແມ່ນເຮົາຊະນະໄປແລ້ວ 50% ແລະ 50% ພຽງແຕ່ລົງມືທໍາ ແລະ ບໍ່ມີສິ່ງໃດທີ່ເຮົາເຮັດບໍ່ໄດ້ຖ້າຍັງບໍ່ໄດ້ເຮັດ.

          ຖ້າຜູ້ໃດທີ່ກໍາລັງຈະເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ຫຼື ທຸລະກິດອື່ນໆ ແມ່ນ ເຮົາຕ້ອງສຶກສາກຸ່ມເປົ້າໝາຍ, ການສ້າງເອກະລັກ, ສຶກສາຕະຫຼາດ, ກໍາລັງຊື້ເປັນແບບໃດ, ການຕົກແຕ່ງແມ່ນແນວໃດ, ສະຖານທີ່ຢູ່ໃສ, ຄົນຊົມໃຊ້ຈະສະດວກສະບາຍຫຼືບໍ່, ຈຸດເດັ່ນແມ່ນຫຍັງ, ຖ້າເຮົາມີການສຶກສາສິ່ງເຫຼົ່ານີ້ກ່ອນລົງມືເຮັດ ກໍຈະພົບອຸປະສັກໜ້ອຍລົງແນ່ນອນ​.

 

 

ຂໍຂອບໃຈ ທ່ານ ຄໍາມີ ດວງສະຫວັນ ເຈົ້າຂອງຮ້ານ Retro

ຮ້ານ Retro ເປີດທຸກມື້ ວັນຈັນ ຫາ ວັນທິດ 5 ໂມງແລງ – 12 ໂມງກາງຄືນ

ສອບຖາມຕິດຕໍ່ 020 55999916

ສະຖານທີ່ ບ້ານ ອູບມົງ, ເມືອງ ສີໂຄດຕະບອງ, ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ

Tags: #ພົບປະສ້າງສັນ #ແຮງບັນດານໃຈ #ຍອດການເຊັກອິນ #ດົນຕີສົດ #ເປັນສະປັອນເຊີໃຫ້ແກ່ງານຕ່າງໆ #ອາຫານລາວ,ໄທຍູໂຣບ #ບອກປາກຕໍ່ປາກ #ສະຕາຍອັງກິດ #ເຈົ້າຂອງຮ້ານ #ໂປຣໂໝດທາງ Facebook #Retro # ຊຸມແຊວ #ຄໍາມີ ດວງສະຫວັນ #Retro ມີຄວາມໝາຍຍ້ອນຍຸກ

Share on your timeline:


CVConnect is leading recruitment agency in Laos demonstrated through enormous investment in database and international working standards that enable us to seek the right candidates to various companies as fast as possible in any positions or levels.

....