ບົດສໍາພາດ: ທ່ານ ສົມບູນ ແກ້ວວິມານ ຜູ້ຈັດການຮ້ານອາຫານ ZEUS

timer

remove_red_eye 7,803 views


cvConnect.la - ບົດສໍາພາດ: ທ່ານ ສົມບູນ ແກ້ວວິມານ ຜູ້ຈັດການຮ້ານອາຫານ ZEUS

         

         

          1. ຈຸດປະສົງໃນການເປີດຮ້ານອາຫານນີ້ຂຶ້ນມາແມ່ນແນວໃດ? ເປີດມາໄດ້ດົນປານໃດແລ້ວ?

          ຈາກແຕ່ກ່ອນຈົນເຖິງປັດຈຸບັນຮ້ານອາຫານ ZEUS ແມ່ນເປີດມາໄດ້ 1 ປີແລ້ວ ແລະ ຈຸດປະສົງໃນການເປີດຮ້ານນີ້ຂຶ້ນມາທາງເຈົ້າຂອງຮ້ານຢາກມີທຸລະກິດສ່ວນຕົວແບບນ້ອຍໆ ເນັ້ນໃສ່ການສ້າງເຄືອຂ່າຍ (connection) ກັບບັນດານັກທຸລະກິດທີ່ຮູ້ຈັກກັນ ແຕ່ເນື່ອງຈາກຜົນຕອບຮັບຈາກລູກຄ້າແມ່ນຫຼາຍເກີນທີ່ຄາດໄວ້ ຈຶ່ງໄດ້ຫັນປ່ຽນມາເປັນການເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານທີ່ຈິງຈັງຫຼາຍຂຶ້ນ.

 

          2. ຮ້ານອາຫານ ZEUS ເປັນຮ້ານອາຫານປະເພດໃດ?

          ຮ້ານອາຫານ ZEUS ເປັນຮ້ານກິນດື່ມ, ບັນເທີງ ສໍາລັບນັ່ງຫຼິ້ນພັກຜ່ອນໃນຕອນຄໍ່າ ແລະ ຈະເນັ້ນການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມເປັນຫຼັກທີ່ນໍາເຂົ້າຈາກຕ່າງປະເທດ ແລະ ໄດ້ເຊີນນັກຊົງເຄື່ອງດື່ມ (Bartender) ເປັນຄົນໄທທີ່ມີປະສົບການມາປະຈໍາຢູ່ຮ້ານຂອງເຮົາ ສ່ວນອາຫານແມ່ນປະເພດທີເຂົ້າກັບເຄື່ອງດື່ມ (ອາຫານກັບແກ້ມ) ໂດຍສະເພາະ ແລະ ນໍາເຂົ້າຈາກເອີຣົບ ເນັ້ນສະເພາະປະເພດທີ່ກິນງ່າຍ, ສະບາຍ ໃຫ້ເຂົ້າກັບເຄື່ອງດື່ມ.

 

          3. ກຸ່ມລູກຄ້າ ແລະ ເປົ້າໝາຍຂອງເຮົາໃນການເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານແມ່ນຫຍັງ?

          ສໍາລັບກຸ່ມລູກຄ້າແມ່ນເລືອກໃສ່ກຸ່ມໄວກາງຄົນທີ່ເລີ່ມເຮັດວຽກ ຫຼື ເຮັດທຸລະກິດຂຶ້ນໄປ ແລະ ລູກຄ້າລະດັບ Medium ເຖິງ ລະດັບ High class ເນື່ອງຈາກກຸ່ມລູກຄ້າເຫຼົ່ານີ້ຈະມັກມາຮ້ານເຮົາເພື່ອສ້າງເຄືອຂ່າຍ (connection) ຕ່າງໆໃນເລື່ອງວຽກງານ ຫຼື ທຸລະກິດເປັນຕົ້ນ.

ສະນັ້ນ, ເປົ້າໝາຍໃນການເປີດຮ້ານອາຫານນີ້ນອກຈາກຈະເປັນບ່ອນພັກຜ່ອນແລ້ວ ທາງຮ້ານຍັງເນັ້ນໃສ່ການບໍລິການສະຖານທີ່, ເຄື່ອງດື່ມ ເປັນຈຸດລວມຕົວໃຫ້ລູກຄ້າທີ່ມານັດພົບກັນເພື່ອສ້າງຄວາມສໍາພັນນໍາກັນອີກດ້ວຍ.

 

          4. ເປັນຫຍັງທ່ານຈຶ່ງຕັດສິນໃຈ ເລືອກເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ?

          ທີ່ຕັດສິນໃຈເລືອກເຮັດທຸລະກິດຮ້ານອາຫານນີ້ ທໍາອິດແມ່ນເຈົ້າຂອງທຸລະກິດນີ້ມີເຄືອຂ່າຍ (connection) ກັບຫຼາກຫຼາຍພາກສ່ວນ ແລະ ຕ້ອງການທີ່ຈະສ້າງເຄືອຂ່າຍໃຫ້ຮູ້ຈັກກັນ ເຊັ່ນ: ລູກຄ້າກັບລູກຄ້າ, ເຈົ້າຂອງຮ້ານກັບລູກຄ້າ ເປັນຕົ້ນ.

 

          5. ຈຸດເດັ່ນທີ່ສາມາດດຶງດູດລູກຄ້າມາໃຊ້ບໍລິການຮ້ານຂອງທ່ານ?

          - ຈຸດເດັ່ນຂອງຮ້ານເຮົາແມ່ນການບໍລິການ ເພາະເຫັນໄດ້ເຖິງຄວາມສໍາຄັນຂອງຈຸດນີ້ຫຼາຍ ລູກຄ້າຄົນທີ່ເຂົ້າມາແມ່ນຕ້ອງການບໍລິການທີ່ດີຈາກທາງຮ້ານເຮົາແນ່ນອນ ເນື່ອງຈາກການບໍລິການທີ່ດີກໍຈະສາມາດດຶງລູກຄ້າໃຫ້ກັບມາໃຊ້ບໍລິການຮ້ານເຮົາອີກໄດ້.

          - ປະເພດເຄື່ອງດື່ມແມ່ນນໍາເຂົ້າຈາກເອີຣົບ ແລະ ໄດ້ເຊີນນັກຊົງເຄື່ອງດື່ມ (Bartender) ທີ່ມາຈາກປະເທດໄທຄືທີ່ໄດ້ກ່າວໄວ້. ສະນັ້ນ, ປະເພດເຄື່ອງດື່ມເປັນຈຸດໜຶ່ງທີ່ເດັ່ນຂອງທາງຮ້ານເຮົາ ເນື່ອງຈາກລູກຄ້າບາງທ່ານກໍເປັນຄົນຕ່າງປະເທດ ຫຼື ຄົນລາວທີ່ຮຽນຈົບມາຈາກຕ່າງປະເທດ ເນື່ອງຈາກສິ່ງແວດລ້ອມຂອງເຂົາເຈົ້າທີ່ເຄີຍໃຊ້ບໍລິການຢູ່ຮ້ານອາຫານຕ່າງປະເທດ ການກິນປະເພດນີ້ເຮັດໃຫ້ເຂົາມີຄວາມຊິນເຄີຍ ເປັນເຫດໃຫ້ເຂົາເຈົ້າເຂົ້າມາໃຊ້ບໍລິການທາງຮ້ານເຮົາ, ຢາກມາລອງ  ຫຼື ຜູ້ທີ່ເຄີຍມາກໍມາໃຊ້ບໍລິການຢູ່ຮ້ານເຮົາເລື້ອຍໆ.

          - ສ່ວນອີກໜຶ່ງຈຸດເດັ່ນແມ່ນການຈັດກິດຈະກໍາຕ່າງໆທີ່ຈັດຂຶ້ນທຸກໆເດືອນຈະມີໜຶ່ງຄັ້ງ ໂດຍສ່ວນຫຼາຍຈະເຊີນດີເຈຈາກຕ່າງປະເທດເພື່ອເປີດເພງໃຫ້ແກ່ບັນດາລູກຄ້າຮັບຟັງ ແລະບຸກຄົນອື່ນໆເປັນຕົ້ນ ແລະ ໃນເດືອນພະຈິກນີ້ທາງຮ້ານເຮົາກໍໄດ້ເຊີນ ນັກຊົງເຄື່ອງດື່ມ (Bartender) ທີ່ເດີນທາງມາຈາກປະເທດໄທ ເພື່ອມາສະແດງການປຸງແຕ່ງເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆໃຫ້ໄດ້ຮັບຊົມ ແລະ ນີ້ເອງທີ່ເປັນສາເຫດເຮັດໃຫ້ລູກຄ້າທັງເກົ່າ ແລະ ເຂົ້າໃໝ່ມາໃຊ້ບໍລິການ.

          ແລະ ສຸດທ້າຍຮູບແບບໃນການຕົກແຕ່ງຮ້ານສິ່ງທີ່ເນັ້ນໜັກແມ່ນ ການຕົກແຕ່ງໃຫ້ມີຄວາມໂດດເດັ່ນ, ຫຼູຫຼາ, ຈັດກຽມທຸກຢ່າງໃຫ້ງາມຕາ, ສະອາດ ແລະ ມີຄວາມເປັນລະບຽບຮຽບຮ້ອຍ.

          6. ມີຊ່ອງທາງໃດແດ່ໃນການໂປຣໂໝດຮ້ານ?

          - ການໂປໂໝດພາຍໃນຮ້ານແມ່ນ : ການໂຄສະນາຜ່ານໂທລະທັດ ຫຼື ແຜ່ນປ້າຍຕ່າງໆພາຍໃນຮ້ານ ແລະ ຍັງມີການປະກາດກິດຈະກໍາ, ໂປໂມຊັ່ນຕ່າງໆ ຜ່ານທາງດີເຈທີ່ເປີດເພງຢູ່ພາຍໃນຮ້ານ ເພື່ອໃຫ້ລູກຄ້າທີ່ມາຮ້ານໄດ້ຮັບຮູ້ທົ່ວກັນ

          - ສ່ວນການໂປໂໝດຈາກບ່ອນອື່ນແມ່ນ ການໂຄສະນາຜ່ານ Facebook Fanpage ຂອງທາງຮ້ານ ຫຼື ການແຈກໃບປິວໃຫ້ລູກຄ້າໃນກໍລະນີທີ່ມີງານ ຫຼື ກິດຈະກໍາໂປໂມຊັ່ນຕ່າງໆໃຫ້ເຂົ້າມາຮ່ວມໄດ້.

 

          7. ໃຫ້ຍົກຕົວຢ່າງອຸປະສັກທີ່ເຮົາພົບໃນການເຮັດຮ້ານອາຫານ ແລະ ວິທີແກ້ໄຂບັນຫາດັ່ງກ່າວ?

          ໃນມື່ອກ່ອນບັນຫາທີ່ເຮົາພົບໃນການເຮັດຮ້ານອາຫານກໍຄື ເລື່ອງການບໍລິການຫ້ອງນໍ້າ ຄືຮ້ານເຮົາມີຫ້ອງນໍ້າໄວ້ບໍລິການລູກຄ້າໜ້ອຍ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ລູກຄ້າບໍ່ພໍໃຈ ແລະ ມີຫາງສຽງໄປທາງດ້ານລົບຈາກລູກຄ້າສ່ວນຫຼາຍ. ສະນັ້ນ  ເມື່ອເຫັນບັນຫາດັ່ງກ່າວ ທາງຮ້ານກໍໄດ້ມີການແກ້ໄຂຄືຂະຫຍາຍພາກສ່ວນຫ້ອງນໍ້າໃຫ້ໃຫຍ່ ແລະ ມີຫຼາຍຫ້ອງຂຶ້ນໃຫ້ໄວທີ່ສຸດເພື່ອຄວາມສະດວກໃຫ້ແກ່ບັນດາລູກຄ້າ ເຊິ່ງຕອນນີ້ຖືໄດ້ວ່າເຮົາສາມາດແກ້ໄຂຈຸດນີ້ໄດ້ດີສົມຄວນ.

          ຕໍ່ມາບັນຫາທີ່ພົບແມ່ນເລື່ອງການໂຄສະນາກິດຈະກໍາຕ່າງໆພາຍໃນຮ້ານຍັງບໍ່ຫຼາຍເທົ່າທີ່ຄວນ ຄືໃນເມື່ອກ່ອນທາງຮ້ານຈະບໍ່ມີການຈັດກິດຈະກໍາດັ່ງກ່າວ ແລະ ການໂຄສະນາແມ່ນດົນໆຄັ້ງ ເຮັດໃຫ້ລູກຄ້າທີ່ມາຮ້ານຮູ້ສຶກເບື່ອໜ່າຍ, ຫຼື ຄົນທີ່ບໍ່ເຄີຍມາແມ່ນ ບໍ່ມີສິ່ງໃດທີ່ດຶງດູດໃຈໃຫ້ກັບມາ ດັ່ງນັ້ນ, ທາງຮ້ານຈຶ່ງໄດ້ມີການແກ້ໄຂຄື ວາງແຜນຈັດກິດຈະກໍາຕ່າງໆຂຶ້ນໃນທຸກໆເດືອນ ພ້ອມກັບການໂຄສະນາໃຫ້ຫຼາຍຂຶ້ນ ເພື່ອດຶງລູກຄ້າໃຫ້ມາໃຊ້ບໍລິການຮ້ານເຮົາ ແລະ ໃຫ້ຄວາມແປກໃໝ່ແກ່ບັນດາລູກຄ້າ.

 

          8. ທ່ານຄິດວ່າຮ້ານອາຫານປະສົບຜົນສໍາເລັດແລ້ວຫຼືຍັງ?

          ຖ້າຖາມວ່າຮ້ານອາຫານນີ້ປະສົບຜົນສໍາເລັດແລ້ວຫຼືຍັງ ຕອບເລີຍວ່າ ຍັງ ແຕ່ ກໍປະສົບຜົນສໍາເລັດໄດ້ໃນລະດັບໜຶ່ງ ເພາະຕັ້ງແຕ່ເປີດຮ້ານມາແມ່ນໃຊ້ເວລາໄດ້ປີໜຶ່ງແລ້ວ ແຕ່ກ່ອນຕອນທີ່ເປີດຮ້ານໃໝ່ໄດ້ 2-3 ເດືອນ ຄົນກໍເລີ່ມຮູ້ຈັກຮ້ານເຮົາຫຼາຍຂຶ້ນ ແລະ ມີການເຂົ້າມາຮ້ານເຮົາເລື້ອຍໆຈົນຮອດປັດຈຸບັນ ນັ້ນກໍແມ່ນຄວາມສໍາເລັດຢ່າງໜຶ່ງຕໍ່ການຕອບສະໜອງຂອງລູກຄ້າ ແລະ ເຮັດໃຫ້ຮ້ານມີຊື່ສຽງໃນລະດັບໜຶ່ງ.

          ແລະ ສ່ວນທີ່ຍັງບໍ່ປະສົບຜົນສໍາເລັດຕາມທີ່ວາງໄວ້ກໍແມ່ນ ການບໍລິການລູກຄ້າທີ່ອາດຈະຍັງບໍ່ທົ່ວເຖິງໃນຈຸດໃດຈຸດໜຶ່ງ ເຊິ່ງທາງເຮົາກໍກໍາລັງພິຈາລະນາ ແລະ ປັບປຸງຂຶ້ນຕື່ມ ເຖິງແມ່ນວ່າຮ້ານຂອງເຮົາເປັນຮ້ານທີ່ມີການບໍລິການລູກຄ້າທີ່ດີໃນລະດັບໜຶ່ງ ແຕ່ເຮົາບໍ່ຄວນຢຸດທີ່ຈະປັບປຸງ ແລະ ພັດທະນາໃຫ້ດີຂຶ້ນກວ່າເກົ່າ ເພາະຮ້ານຂອງເຮົາແມ່ນຮ້ານອາຫານ ບໍ່ແມ່ນຮ້ານຂາຍສິນຄ້າ ສະນັ້ນ, ຕ້ອງເນັ້ນເລື່ອງການບໍລິການເປັນຫຼັກ.

 

          9. ມີຄວາມຄາດຫວັງໃນອະນາຄົດແນວໃດ?

          ຄວາມຄາດຫວັງ ແລະ ເປົ້າໝາຍໃນອະນາຄົດກໍຄື ການສ້າງຄວາມໝັ້ນຄົງຕໍ່ກັບລູກຄ້າໃຫ້ມີຜົນຕອບຮັບທີ່ດີແບບນີ້ຕະຫຼອດໄປ ໃນອະນາຄົດຕໍ່ໜ້າທາງຮ້ານຢາກມີການຂະຫຍາຍພື້ນທີ່ຂອງຮ້ານໃຫ້ໃຫຍ່ຂຶ້ນ, ຕອນນີ້ກໍກໍາລັງຢູ່ໃນຊ່ວງປັບປ່ຽນແຜນທຸລະກິດເມື່ອເຖິງເວລາຈະຕ້ອງໄດ້ມີການຂະຫຍາຍເພື່ອຮອງຮັບລູກຄ້າໃຫ້ຫຼາຍຂຶ້ນ ເພາະວ່າເຮົາຈະຢຸດນິ້ງບໍ່ໄດ້ ເນື່ອງຈາກຈະມີຄູ່ແຂ່ງທີ່ເຂົ້າມາ ຫຼື ຮ້ານໃໝ່ທີ່ກໍາລັງຈະເປີດຂຶ້ນຢູ່ຕະຫຼອດ.

 

          10. ມີຫຍັງຝາກເຖິງຄົນທີ່ກໍາລັງເປີດຮ້ານອາຫານບໍ່?

           ສໍາລັບທ່ານໃດທີ່ກໍາລັງຈະເປີດຮ້ານອາຫານ ຈະຕ້ອງມີການວາງແຜນເຊັ່ນ ການຕັ້ງຄໍາຖາມໃຫ້ແກ່ຕົນເອງຄື ຈະເຮັດທຸລະກິດປະເພດໃດ? ກຸ່ມເປົ້າໝາຍ? ຄູ່ແຂ່ງໃນການເຮັດທຸລະກິດມີຢູ່ໃສແນ່? ສະຖານທີທີ່ຈະໄປເປີດຮ້ານແມ່ນຄູ່ແຂ່ງທີ່ໃກ້ຄຽງນັ້ນເຮັດທຸລະກິດປະເພດໃດ? ຈຸດເດັ່ນຂອງຮ້ານນັ້ນແມ່ນຫຍັງ?   

           ແລະໃຜທີ່ກໍາລັງພົບພໍ້ກັບອຸປະສັກແມ່ນຕ້ອງຫາວິທີແກ້ໄຂໃຫ້ຖືກຈຸດ ຄື ອີງໃສ່ຈຸດຢືນຂອງຮ້ານຂອງທ່ານ ເພື່ອປັບປຸງແກ້ໄຂຫາຊ່ອງທາງເພື່ອດຶງລູກຄ້າເຂົ້າມາໃຫ້ໄດ້ ຕົວຢ່າງ ການໂຄສະນາເປັນສິ່ງສໍາຄັນບໍ່ວ່າຈະເຮັດທຸລະກິດແບບໃດກໍຕ້ອງມີການໂຄສະນາ, ການບໍລິການທີ່ດີ ເຫຼົ່ານີ້ເປັນຕົ້ນ.

 

ຮ້ານອາຫານ ZEUS ເປີດທຸກມື້ ວັນຈັນ - ວັນອາທິດ ເວລາ 8ໂມງແລງເປັນຕົ້ນໄປ

ຕິດຕໍ່ສອບຖາມໄດ້ທີ່ເບີ : 020 5885 5772-3

Tags: #ສົມບູນ ແກ້ວວິມານ #Bartender # ຜູ້ຈັດການ #ມາຈາກປະເທດໄທ #ຮ້ານອາຫານ ZEUS #ໂດດເດັ່ນຫຼູຫຼາ #ການສ້າງເຄືອຂ່າຍ #ງາມຕາສະອາດ #connection #ຄວາມເປັນລະບຽບຮຽບຮ້ອຍ #ກິນດື່ມບັນເທີງ #ນໍາເຂົ້າຈາກຕ່າງປະເທດ

Share on your timeline:


CVConnect is leading recruitment agency in Laos demonstrated through enormous investment in database and international working standards that enable us to seek the right candidates to various companies as fast as possible in any positions or levels.

....